Låång väntan

Igår mitt på dagen gav vi bud på "vårt" hus och under kvällen fick vi ett motbud av ägarna. Motbudet vi fick var vårt mål-pris, men eftersom de gav så mycket efter testade vi att få ner priset ännu lite mera. Skickade ännu ett motbud på kvällen och nu väntar vi på att få se om de accepterar vårt nya bud eller om de ännu höjer. Men nog ser det ut som om huset blir vårt! Men ni skall veta att denna morgon har känts lång, då jag hela tiden väntar på att telefonen ska ringa...

Titta på huser, del 2

Idag skall jag vara klockan 11 i grannstaden för att titta på "vårt" hus för andra gången. Med mig kommer Tobias mammas sambo, som har jobbat med el och vvs i många år och har varit med och renoverat ett frontmanna hus det senaste året. Efter hans expertutlåtande skall vi se om det blir att ge ett bud på huset.

Känns ganska pirrigt i kroppen just nu, kan jag berätta.

Flytta?

Igår var vi och se på huset vi hittade i grannstaden. Båda tyckte riktigt bra om det och med tanke på priset så var det i gott skick! Idag väntar vi på att få veta om banken kan bevilja oss lån, i så fall blir det att kolla huset med någon som kan rör-el-och bygg-saker, sedan förhandla om priset!
Tänk om vi kanske flyttar till eget hus i april!

Tvättar

Idag har vi pysslat lite här hemma under förmiddagen och jag har passat på att hålla tvättmaskinen i gång. Nu är tredje satsen snart klar och de två första är ute på terrassen och får torka lite i frisk luft. Ikväll blir det att plocka in det, men ojj vad skönt att kunna hänga ut några timmar, byket känns så mycket fräschare då!


Blev en liten paus

Har inte varit in på bloggen på några dagar. Den enkla förklaringen är: Vi har hittat ett hus!:)

Hittade ett litet mysigt hus i grannstaden på torsdagen, så då gick kvällen åt till att fundera en massa gällande det och ta reda på så mycket som möjligt. Gårdagen gick också till stor del till funderingar kring huset, lån, ekonomi mm. och så såg vi en film. Idag har vi sedan varit i stugan med mamma och syster. Blev en hel del husprat nu också, båda är glada om vi skulle flytta till samma stad som dem!

Så nu är nästa steg att ta oss dit och se det på riktigt och sedan se vad som hände.

Filmdags

Både jag och Tobias känner oss ganska så hängiga, så bara Tobias slutar prata i telefonen skall vi se på film. Tänkte vi skulle se på The Switch. Har inte sett den, men den verkar vara passlig då man inte orkar koncentrera sig så mycket.


Bild från google.fi


Morgonpromenad

Blev en kort morgonpromenad idag, då min promenad igår kväll misslyckades...
Blåste en hel del, så blev att hålla mig på små gator mellan husen. Nu känner jag mig i alla fall superduktig och skall fixa ett gott och mättande morgonmål innan jag tar mig till praktiken.

Tack My!

Hade planerat att ta ett gympapass och sedan en promenad varvad med lite jogging ikväll. Gympapasset gick bra och kom ut på min promenad. Efter några minuter märkte jag dock att My hade följt efter mig och eftersom jag var rädd att hon skulle springa ut framför någon bil bestämde jag mig för att gå tillbaka hem. Nå blev 5 minuters promenad och imorgon bitti får jag göra ett nytt försök på en lite längre promenad.

Lasagne

Efter mera än 3 år som sambor gör jag för första gången lasagne åt Tobias. Lasagne är något jag inte riktigt gillar och efter en period av LCHF-diet för 2 år sedan har jag inte alls viljat äta pasta, så Tobias har inte heller fått lasagne hemma. Nu behöver han lunch med till jobbet ganska många gånger i veckan, så då passar det ju bra att jag gör sådan mat jag inte tycker om som han får ta med:)

Synd bara att det är så roligt att göra lasagne, speciellt dä jag använder en rund ugnsform och får bryta alla plattor!

Tvättat fönster

Trots det mulna och tråkiga vädret effektiverade jag mig och tvättade alla fönster i nedre våningen på utsidan. Nu är det "bara" stora fönstret i hallen kvar, totalt cirka 3,5m högt glas indelat i 2 delar. Tror jag behöver stege och lite hj'lp för att fixa det:P

Veckoslut:)

Vad skönt med 2 lediga dagar! Har precis kommit hem och skall nu nörda mig med datorn en timme, sedan blir det helgstädning tills Tobias kommer hem. Har ingenting inplanerat för de två närmaste dagarn, så vi får se vad som händer:)

Biokväll

Igår bestämde jag och Tobias oss för att gå och äta pizza då jag slutade praktiken och sedan på bio. Tittade på This meens war, en riktigt kul film:) Eftersom den visades på första visningen (barnvänligare alternativet) så var vi hemma redan lite efter 7, så jag hade tid att fortsätta på mitt pussel och ändå vara i säng före 10:)

Framkalla bilder

Har tagit över alla mina gamla foton från gamla datorn och gått igenom vad jag vill framkalla. Blir att skicka iväg en del ikväll, eftersom alla foton är -50% ännu idag. Synd bara att alla våra bilder från Madeiraresan några år tillbaka är på Tobias dator, hade varit kul att beställa några stora kopior av dem, att ha som tavlor. (Vår kära lilla Maja har tuggat sönder laddaren till Tobias dator, så nu gäller det att hitta en laddare som passar, så att vi får våra bilder!)

      

Bl.a. dessa skall sättas in i album. Första är kusinernas räv som besökte dem flera gånger i veckan i ett års tid, andra och tredje från Irlandresa med kompisar våren vi tog studenten, frjärde Maltaresa då jag fyllde 17:)

Gårdagen...

Igår var det då dags att bränna kvistar och skräp i stugan. Kom dit 2 timmar efter mamma, syster och mormor, så de hade redan hunnit tända då jag kom dit. Vilket hade resulterat i ett bortbränt ögonbryn och en bränd hand...

3 timmar senare var det så dags att ta sig hem igen och då startade inte systerns bil... Så bara att ringa bärgningsbil och vänta i lite över 1 timme för att få reda på att det var batteriet som var helt tömt, duktiga hon hade lämnat på lamporna. Nå, sedan for karavanen iväg längs isiga, slaskiga och allmänt otrevliga vägar.

Slutet gott allting gott passar väl kanskein här?

Bastukorv

Ikväll blir det bastukorv. När brasan har gått ner till glöd lindar vi in några grillkorvar i folie och låter dem ligga där. Till korvarna skall vi sen äta egengjord ananassalsa och grönsaker. Imorgon blir det också grillkorv, så grillad över en brasa i stugan, medan vi eldar ris och grenar.

Så summan av veckoslutet blir grillkorv på tre olika sätt på lika många dagar:)

Regn och grått

Nu är det igen regnigt ute! Under eftermiddagen och kvällen har det regnat riktigt rejält, så nu skall nog snön snart försvinna! Var ute och hackade i isen utanför dörren i några minuter mitt på dagen och sen dess har min högra arm varit helt konstig och bara skakat, Blev tydligen någon skräll den inte tyckte om...

Korv på löpande band

Igår var jag från praktiken med och genomföra ett skidevenemang som jag har varit med och planerat. Var riktigt kul, massa korv som grillades, varm saft och glada miner. Men trött var jag då jag kom hem! Började dagen lite före 9 på praktiken, 14 tiden var jag hem och byta kläder och sedan iväg till slalombackarna. Hemma igen var jag 20.45 efter över 5h ute. Då blev det en sen middag, en varm dusch och sedan sov jag som en stock fram till ½7.

Buzzador

Gick med i Buzzador nån gång under hösten och nu skall jag för första gången får vara med och testa något. Eller egentligen är det ju ine jag som skall testa, eftersom det är kattmat som är på väg hem till oss. Skall vara kul att se hur det hela går till:) Gäller bara att komma på några kattägare som vill hjälpa mig, finns mest hundmänniskor i min närhet...

Om någon inte vet vad det innebär att vara en buzzador så går det ut på att utvalda personer får testa olika produkter, dela med sig bland vänner och bekanta och sedan rapportera till dem vad man själv och alla bekanta tyckt om produkten.

Kvinnodagen

Har känt mig riktigt uppskattad denna kvinnodag! Morgonen började med att Tobias hämtade te och smörgås åt mig till sängen. Sedan fortsatte det med findukad frukost i köket. Då jag hade kommit till jobbet kom en av de manliga anstälda med choklad, vilket han delade ut åt alla kvinnor i personalen. Vilka gentlemän man är omgiven av:)

Flundra

Idag har vi smörstekt flundra med potatis-purjolökmos, nami!

Första dagen

Nu har jag avklarat första dagen på min nya praktikplats, en fastighetsförmedling. Var kul och har redan idag hunnit vara med på visning av två lokaler. Hoppas dagarna fortsätter gå lika snabbt, då kommer det snart vara april:)

Skidning

Var firmaskidning idag på ett skidcenter här i närheten och banken hade 3 lag anmälda, så jag var där för att heja lite. Var kul att få träffa de man jobbar med utanför arbetsplatsen och så få träffa deras barn.

Mindre roligt var ju att fötterna hann bli isbitar under den timme vi stod där. Trots tjocka vinterkängor hade jag knappt känsel i tårna då jag satte mig i bilen för att ta mig hem. Hur skall jag klara fredagen, då jag lovat att ställa upp och hjälpa till med en skidning banken ordnar för barn och unga? Då skall jag vara ute från 15-19.30/20...

"Ny" praktik

Nu är det bara två dagar kvar på min nuvarande praktikplats. Sen flyttar jag 1½ våning ner och fortsätter göra min praktik med fastighetsförmedlarna. Skall bli intressant att se hur det går till när man köper och säljer hus och lägenheter. Kanske jag hittar mitt drömhus nu?

By the way: Jag och Tobias har hittat ett superfint hus 7km från centrum (perfekt placering enligt oss) med utsikt över åkrarna. Det är såååå fint, tyvärr saknas ungefär 160 000€ på våra konton för att köpa det...

Piggeliner

Idag var vi båda pigga på morgonen. Vaknade när Tobias steg upp tjugo över 6 och 10-15 minuter senare tog jag mig upp. Fixade en varsin kopp hett vatten med citron, ingefära och honung. Tobias tyckte jag behövde det efterson han hostar då och själv tycker jag det är skönt att dricka något varmt på morgonen en stund innan jag äter morgonmål.

Lugn morgon

Idag tog jag och Tobias en riktig lång-morgon. Vaknade nog före 8, men låg först länge och pratade och sedan tog vi ännu datorn och tittade på vad för hus det finns till salu. Sedan blev det ett ordentligt morgonmål med fruktsallad på slutet. Efter det lade jag mig på soffan i solen och solade ryggen:) Passade på att lösa några sudokun och bara ta det lugnt. Nu skall jag nörda mig på datorn en stund innan jag plockar lite här hemma. Blir sedan en lunch ganska snabbt på morgonmålet, sen skall vi iväg till butiken innan vi far till mamma.

Tur så är Tobias ledig i veckan, så han får avsluta vår städning här hemma!

Städning pågår

Fick Tobias med på att börja vårstäda här hemma, så idag steg vi upp lite före 8 och åt morgonmål och sedan satte vi igång. Nedre våningen är nu nästan klar, återstår ännu att dammsuga allting och torka golvet. 3 påsar med rosk fördes ut och en kass+ en låda förde vi till ett välgörenhetsloppis, så nu har vi lite mindre saker. Orsaken till att vi inte blev klara idag är att vi verkligen städade noggrannt. Alla hyllor har tömmts och tvättats, möbler flyttats på och fönster tvättats. Blir superskönt när allt är klart!

Imorgon skall vi fortsätta några timmar på förmiddagen, på eftermiddagen är det kalas hos mamma som gäller:)

Nu ska det fixas!

Idag och imorgon skall det städas och domas här hemma. Tänker ta en riktig vårstädning, eftersom jag sernare i vår kommer att vara ute istället. Tänker börja med sovrummet, eftersom jag har datorn här. Skall sätta på ett avsnitt White Collar och börja med mina kläder som ligger överallt.

Imorgon skall jag inviga Tobias i städplanerna, så tillsammans skall vi nog få allting gjort under morgondagen:)

Regn

Idag har det regnat stora delar av eftermiddagen. Blev så lycklig då jag steg ut från restaurangen där jag hade ätit lunch och kände regndropparna som föll på mig. När jag gick hem 4 timmar senare var delar av trotoarerna och vägarna i stan bara. Snart kommer våren!

Här hemma hade snön kommit ner från taket, ännu ett trevligt vårtecken:) Jag hoppas verkligen att det fortsätter regna i några dagar, då skulle det kanske snart börja märkas skillnad på alla enorma snöhögar på gården...

1 mars

Jippiii nu är våren här! Eller i alla fall första vårmånaden enligt mig. Ute är det nog kallt och vinter, men snart skall det nog ändra:)

Idag passade jag på att ta på mig lite ljusare kläder, vit skjorta och puderrosa tröja. Under de senaste månaderna har det mest handlat om svart, grått, vinrött och andra murriga färger, så nu känns det kul att plocka fram lite mera färg!

RSS 2.0