Finaste vännen

Igår var jag på kaffe (eller te för min del) med en kompis som jag träffade då jag började skolan förra hösten. Hon var den enda i klassen som var jämnårig med mig, annats är alla andra 3-4 år yngre, så det blev så att vi mest var tillsammans. Nu har vi inte träffats särskillt mycket sen vi for iväg på praktik i december, men igår matchade våra scheman, så vi satte oss på café i 1½ timme för att uppdatera oss i varandras liv.

Genast då vi träffade berättade hon att hon skulle göra mig glad idag och rätt hade hon! I baksätet i bilen hade hon en kass med 2 duntäcken! Hon visste redan i höstast att hon kommer att få nya täcken i julklapp av sina svärföräldrar, så hon lovade de gamla till mig. Hade nästan glömt det, så gissa om jag blev glad!?

Igår kväll tog vi bort våra vanliga täcken från sängen och flyttade över påslakanen till de nya täckena och gud vad skönt det var att krypa ner i sängen igår! Tjocka, varma, flyffiga täcken som håller en varm hela natten, utan att vi måste ha en massa filtar i sängen! Nu ligger jag fortfarande här nerbäddad och har inga planer på att lämna den sköna värmen under  den närmaste timmen!

Wake up in the morning:)

Det märks att vi har sovit ordentligt under veckoslutet, för när klockan ringde nu 6 var jag hur pigg som helst!

Nu har jag bäddat ner mig i varma, sköna sängen (huset är kallt pga. kylan ute, gissar på -15 ute och 11-12 grader inne...) med datorn och tänker ligga här nån timme och mysa. Sedan borde jag pyssla lite här hemma och kolla vad vi behöver från butiken. Halv tolv skall jag träffa en kompis på café i stan, så passar på att föra bilen till matbutikens källare. Tänkte att den skall få tina upp lite från det kalla utelivet...

Dagens planer

Idag har vi tänkt vara lite effektivare än igår. Gårdagen gick mest till att se klart en säsong NCIS, bada bastu och sedan se på Mona Lisa Smile.

För tillfället ligger jag på sängen och ser om någon skulle ha annons om ved till salu. Vi skulle behöva lite, men vill inte beställa så stora mängder... Tobias läser fysik, eftersom han skall skriva ett inträdesprov i vår/sommar, som baserar sig på gymnasiets kunskap, vilket han aldrig gått i...

Senare på dagen skall vi gå ut och gå i vintervädret. Hoppas på att solen kommer fram lite mera tills dess!

Bakat

Idag har jag och Tobias varit effektiva genast på morgonen. När vi orkade ta oss upp ur sängen (efter 10h sömn!) gjorde Tobias scones medan jag blandade ihop en deg till bröd för de närmaste dagarna. Nu har vi ätit superlyxigt morgonmål med scones 7 olika marmelader/syltsorter, te och frukt, nami!


Planera

Jag älskar att planera, funder, räkna och drömma om allt möjligt. Nu står det på schemat att planera vår budget för året och att se hur mycket vi borde kunna sätta undan det här året. Båda drömmer vi om vårt eget hus, så det motiverar oss att försöka dra ner på alla kostnader och spara alla slantar:)

Nu skall jag gå ner och koka cacao åt oss, skära upp en varsin bit paj och sen ska vi slå våra kloka huvuden ihop och se om  vi kommer fram till något smart:)

54€

minus några cent. Det är vad vår mathandel denna vecka gick på. Då finns det en hel del för nästa vecka i både kyl och frys, bland annat maletkött till två dagar och 2 paket bacon, så jag är riktigt nöjd.

Igår gjorde jag en pizza med maletkött, meetwurst, ananas och tomatsås med örter, nami. Idag blev det resterna av pizzan till lunch och när Tobias har badat bastu klart skall vi äta äppel och vinbärspaj. Har en låda i frysen full med äppel, rabarber, vinbär och blåbär från sommaren. Nu skall jag börja använda av den lite nu och då, vilket ju också sparar pengar!:)

Sista dagen

Idag är sista dagen på denna praktik. Min lärare kommer och hälsar på och så skall vi göra en bedömning av de två yrkesprov som jag har gjort.

Sängen flyttat ut?

Så verkar båda våra katter tro i alla fall! Vi bestämde oss för att slänga ut alla sängkläder (också bäddmadrassen) i snön några timmar idag. Bort med alla bobbor och in med fräscha täcken & dynor:) Måst passa på när det är några minusgrader och vi ändå tänker byta lakan ikväll.


Moron!

Har lägat halvvaken i sängen sen 6, då Tobias klocka ringde, och bara myst. Så härligt med varmt och skönt under täcket och svalt i rummet! Nu tänker jag nörda mig en stund innnan jag stiger upp och äter mogronmål

Slappis-dag

Eftersom jag har en del timmar att ta ut innan praktiken slutar, så slutade jag redan 3 idag. Jag hade varit och handla det vi behövde hem redan i morse (praktiskt med kylrum på jobbet), så kom raka vägen hem. Hemma drog jag på mig min halare och lade mig på sängen i nästan tre timmar. Hade lite ljus tända och hade en filt över mig och njöt. Sedan dess har jag kokat soppan och städat undan i köket. Nu är jag tillbaka med datorn en stund. Sedan skall jag vara effektiv och gå en kort promenad och möta Tobias som slutar jobbet 20.30. Imorgon skall jag vara på jobbet först 11 tiden, så kommer att ta en slappismorgon också:)

Morotssoppa

Dagens (och morgondagens) billiga middag blev morotssoppa. Soppor är gott under vintern tycker jag och så går de bra att värma i micron dagen efter.

Jag gjorde min soppa av 5 morötter (0,50€), 6 potatisar (gratis av moster), 1 lök & 2 vitlöksklyfotr (0,50€), vatten, salt, peppar. När allt var mjukt mixade jag det till en slät soppa, blandade i lite smör & ost (1,50€) och en halv burk matgrädde (0,40€). Blandade sen ännu ner lite persilja (egenodlag från frysen). Så totalt gick middagen på 2,90€ och borde räcka fint till 2 dagar. Ganska bra tycker jag:)

Morotssoppa

Dagens (och morgondagens) billiga middag blev morotssoppa. Soppor är gott under vintern tycker jag och så går de bra att värma i micron dagen efter.

Jag gjorde min soppa av 5 morötter (0,50€), 6 potatisar (gratis av moster), 1 lök & 2 vitlöksklyfotr (0,50€), vatten, salt, peppar. När allt var mjukt mixade jag det till en slät soppa, blandade i lite smör & ost (1,50€) och en halv burk matgrädde (0,40€). Blandade sen ännu ner lite persilja (egenodlag från frysen). Så totalt gick middagen på 2,90€ och borde räcka fint till 2 dagar. Ganska bra tycker jag:)

Off we go

Nu skall vi iväg på dagen äventyr. Först skall vi till famo och fafa på lunch (lutfisk för alla andra än mig, vad jag får vet jag inte) och sedan iväg till syster min som blir gammal idag!

Systerns födelsedagspresent


 

Chokladmuffins delux i en fin, fin låda som
Tobias byggt:)


Baby-filt?

Kanske det får bli en baby-filt av mina mormorsrutor? Hade en del rutor klara bara att sy ihop, så nu är filten 1m x 60cm, så om jag får en kant på några centimeter sytt irunt det blir det en fin baby-filt! Granna färger skulle ju vara toppen för en liten:)

Fästa, fästa, fästa

Nu är muffinsarna bakade och står i kylskåpet, så att glasyren skall stelna. Tamburen är ett värre kaos än då jag börjarde, men skåpen är fina:)

I ett av skåpen hittade jag mitt långtidsprojekt: Laga en filt av mormors-lappar. Eftersom jag inte kan virka har min farmor varit vänlig och virkat lapparna åt mig (för 7-8 år sedan:P). Mitt jobb är att fästa alla ändor och sy ihop lapparna. Har en bit ihopsydd som är c. 40cm x 1m, men ännu återstår det en del för att det skall bli en ordentlig filt!

Nu har jag i alla fall satt mig i sängen med mina lappar och skall fästa lite ändor, medan jag ser på nåt kul. Kanske jag har en filt innan vintern är slut i så fall?

Lördag

Jeee äntligen lördag! Den här veckan har gått sååå trögt tycker jag, så känns skönt med en helt ledig dag (imorgon är fullbokad). Har sovit lääänge inatt, somnade 9 tiden och vaknade 8.15. Eller, jag har nog varit vaken en del i natt och så vaknade jag när Tobias klocka ringde 6 och låg vaken en stund, men ordentligt med sömn har jag i alla fall fått!

Mina planer för idag är att snart ta mig upp från sköna sängen. Sedan blir det morgonmål och så städning. Skall ta tag i tamburskåpen som verkligen är kaotiska! Efter det skall jag baka chokladmuffins delux. Min syster fyller år imorgon, så hon skall få en låda full med chokladmuffins (med mörk- och vitchokladbitar i, vitchokladtäcke och mörkchoklad dekoration). Tobias har byggt en superfin låda som rymmer 9 stora muffinsar och till det får hon en hortensia i kruka. Passligt vuxet till min (snart) 20åriga lillasyster.

Annars skall jag pyssla lite här hemma, fixa mat och umgås med Tobias. Så måste jag väl slutligen bestämma mig för vem jag skall rösta på imorgon, då presidentvalets första omgång står på programmet...

Tillbaka till matbudget

Senaste tiden har våra matkostnader rusat iväg i en dålig riktning.  Vi har inte planerat vad vi skall äta och vad som skall handlas, vilket har lett till att jag har sprungit i butiken var och varannan dag och gjort onödiga inköp... Vi har också lyxat till det lite för ofta.

Nu skall vi gå tillbaka till vår planerade matbudget:50€/vecka. Det här klarade vi oss på tidigare, morgonmål, lunch, middag och mellanmål åt mig och morgonmål lunch/middag och mellanmål åt Tobias. 50 lappen skall också räcka till katternas mat och allt annat som vi handlar i matbutiken (wc-papper, duschkrämer mm).

Det här har, som sagt, tidigare fungerat utmärkt, så vi skall nog klara det igen! Genom att på söndagen göra en matlista för veckan och sen åka iväg och handla det som behöv sparar man många pengar. Ibland måste man ju räkna med att färskvaror måste fyllas på i slutet av veckan, men det handlar oftast bara om några euro.

För att sporra oss ännu lite mera tänker jag söka fram en "överlopps-burk". Varje söndag töms de pengar som finns kvar från veckan dit och dessa pengar kan sen användas till vardagslyx, pizza, glass mm.

Bastukväll

Igår tog jag och Tobias bastukväll. Då jag kom hem städade jag köket och Tobias städade bastun. Sedan gjorde jag rensås med mos och kokta grönsaker till middag. Nami! Efter maten blev det några kortspel och sedan BASTU! Var så skönt:) Sedan klädde jag på mig mina super-duper-göra-fötterna-mjuka-tofflor som jag fick i julklapp av min mammas kusin. Fötterna har prasslat hela natten, men f*n vad de är mjuka och skönt nu!

Låååång

Av någon orsak känns den här veckan jättelång! Igår tyckte jag redan att det var fredag... Nå, snart kommer jag hem och sedan är det bara en dag kvar före veckoslutet!:)

Min dag slut

Nu är min dag slut, i alla fall den effektiva delen av dagen! Nu tänker jag ta min sköna pläd, en apelsin, lite choklad och nån bra film och lägga mig på sängen och ta det riktigt lugnt! Tobias är ledig torsdag-fredag och jag är ledig lördag-söndag, så vi hinner få städning mm. gjort då. Ikväll njuter vi bara av varandras sällskap!

Slutade tidigare

Igår och idag har jag slutat redan 15 från praktiken. Dessa två extra timmar ledigt på eftermiddagen har varit mycket uppskattade! Igår passade jag på att göra en god skink- och mögelostpaj, vika det rena byket och plocka lite här hemma, allt före jag egentligen ens borde ha kommit hem.

Nu har jag tänt en massa ljus i övre våningen och när jag har kollat klart på datorn skall jat städa lite, så har jag fått något vettigt gjort på min lediga tid!




En färggrann tulpanbukett lyser upp vårt sovrum

 

Härlig natt, igen

Wohoo inatt har jag igen sovit superbra! Tänk om jag verkligen skulle börja sova ordentligt på nätterna?!? Har de senaste tre åren varit lite flippad med mitt sovande, så skulle vara trevligt att få någon typ av rutin. För tre år sedan var jag inne i en period då jag somnade bra, men vaknade efter ungefär 3h och kunde inte somna om. Låg vaken i många timmar och somnade oftast om 1-2h innan väckarklockan ringde. Så i 4månaders tid sov jag 4-5h/natt. Gissa om det var påfrästande?

Sedan dess var jag inne i en period då jag nog sov 8-9h/natt, men var ändå som en zombie på dagarna. Vanligt är också att jag sover 7-8h, men vaknar 15-20ggr under den tiden... Nu senast har jag varit inne i en period då jag har sovit 7h/natt, men oftast vaknat på morgonnatten och varit vaken en stund.

Efter detta skulle det verkligen kännas lyxigt att börja sova 7-8h/natt och verkligen sova och sen vaka pigg. Igår var en härlig dag, då jag hela tiden kände mig pigg och jag mådde bra! Idag har också varit en skön morgon. Snälla, låt dessa nätter fortsätta!

Drömmen om ett hus

Har länge redan drömt om att få flytta till ett hus med min älskling, ett eget hus! För tillfället bor vi i ett litet (nåja, nästan 80kvadrats) gårdshus. Problemet med vårt nuvårande hyreshus är att det inte har någon möjlighet till förvaring (övre våningen är ett loft) och under vintern har vi c. 11-13 grader inomhus, trots att vi eldar... Ändå bor vi kvar eftersom det ändå är ett hus, vi har en liten gård och katterna kan springa in och ut. Skulle aldrig vilja bo i ett höghus med katter!

Just nu känns det verkligen som en evighet tills vi kommer att ha möjlighet att flytta! Jag kommer att studera ännu i ett år, fram till slutet av november-12. Min sambo gör för tillfället civiltjänst och när han är klar med den kommer han i sin tur att börja studera. Om jag får ett arbete genast när jag har gått ut skolan och om min sambo får ta sin utbildning på läroavtal (med lön), så kan vi kanska flytta under våren 2013! Men just nu vill jag bara iväg genast, med det samma!

Där vi bor just nu har vi inte gjort något, inte tapetserat något, inte skaffat särskillt mycket nya möbler och inte egentligen "boat". Det är en sak som jag längtar mycket efter! Att få ta ett rum åt gången och verkligen göra det till vårt.

 

(Bild från google.se)


Skön natt

Inatt har jag sovit som en stock! Somnade snabbt och vaknade knappt alls under natten! Vaknar alltid under nattenm eftersom jag inte rör mig i sömnen. Med nån timmes mellanrum vaknar jag och då är det bara att vända på sig lite så somnar jag (oftast) genast om.

Nu har jag varit i duschen för att få håret tvättat och tänker mysa i sängen i en timme innan det är dags att stiga upp och starta min morgon.

Bond- och ljuskväll

Nu har jag och Tobias tänkt en massa ljus i övre våningen och bäddat ner oss i sängen för att se på James Bond. Roger Moore får stå för alla jakter och allt skjutande i "Octopussy". Bond är något både jag och Tobias tycker om att se på, så vi är uppe i att ha 17 av filmerna bland våra dvd:n, fattas väl 6st har jag för mig?

Dags att starta dagen

Steg upp klockan 6 tillsammans med Tobias, men efter en kopp te medan han åt morgonmål flyttade jag tillbaka ner under täcket. Har nu lägat här och läst bloggar och kollat runt lite, men magen börjar nu locka på uppmärksamhet. Måste hitta kläder för dagen och sedan ta mig ner till köket. Lunch för dagen måste också fixas.

Kall, men ändå varm

Så har jag kännt mig i natt. Somnade bra igår kväll, men nån gång under natten vaknade jag och frös, samtidigt som delar av mig riktigt hettade. Normalt? Kan ju tilläggas att jag har haft problem med min torra hy i många år och det sista ätit en stark medicin, som jag nu slutat med. Kanske det påverkar? Får se hur huden reagerar på att medicinen plockades bort, hoppas, hoppas den går med på det!

Energin återvände

Efter mitt gnällande och lite blogg-läsning hittade jag sist och slutligen energin igen. Dock står ännu byket ovikt... Istället möblerade jag om sovrummet:) På bilden nedanför ser ni kaoset då jag var halvvägs in i möbleringen. Slutresultatet blev riktigt bra tycker jag, i alla fall får det duga för stunden:)

  

       


Vart tog energin vägen?

Blev total-stop på min energi. Ligger nu på sägen och surfar runt på olika fina sidor, så förhoppningsvis kommer orken tillbaka snart!

Nu har Tobias gett sig iväg till jobbet och jag har varit till butiken och handlat inför veckan, så nu är jag nästan redo att börja näst sita veckan på den här praktiken. Nästan. Ännu återstår att hänga upp en maskin byke, vika och sätta undan en korg rena kläder och så få klart pusslet (eller helt enkelt se mig besegrad och städa undan). Men den närmaste halvtimmen tänker jag egna åt att titta på era fina bloggar, sen skall jag rycka upp mig igen!

Ps. Hur vågar människor gå ut på isen? Satt en fiskare vid vassen och en mamma var med sitt barn och skrinnade på isen! Kan inte tänka mig att isen är särkillt tjock ännu!?!

Vad jag tänker göra idag

Idag är mina planer följande: Slappis-dag tills Tobias skall iväg(kl.14). Sedan skall jag ta mig till butiken och handla allt inför den kommande veckan. Sedan skall jag flytta uppradion i övre våningen, så att ´jag har något kul att lyssna på medan jag tar tag i vår övre våning igen en gång. Vi har storstädning här, så vi går igenom alla lådor och hyllor, i hopp om att hitta saker som vi inte behöver. Eftersom vi har så lite förvaring måste vi absolut göra oss av med saker. På fredan förde Tobias en låda till ett välgörenhetsloppis här i närheten och jag har förhoppningar om att fylla en till idag!

   

Som ni ser, dåligt med förvaringsmöjligheter
och inget förråd...



Andra planer är att få mitt pussel klart. Eller så packa ner det i lådan igen. Om det inte blir klart idag kommer
det nog inte att bli klart alls har jag på känn... Träd är inga kul att pussla





Annars tänker jag mest umgås med mina två flickor. My älskar vår nya soffa, så vill jag ha sällskap är det bara att sätta mig i soffan och krafsa henne:) Maja är lite jobbigare att umgås med, hon är för självständig.

  

My sover på sin nya favoritplats och Maja myser på en stor dyna:)


Dagen som försvann

Känns som om den här dagen bara flög iväg. Har mest bara pusslat, så snart är pusslet klart. Bara jobbiga träd att få ordning på! Annars har jag fixat maten, ätit, sett på Bones med min Älskling och läst lite i boken "11 september och andra terrordåd genom historien". Nu har jag bäddat ner mig i vår nya "soffa". Den består av två stycken Rörberg fåtöljer som står bredvid varandra. Riktigt sköna är de i alla fall:)




Vita stolar och katter, smart?


Pussel-dag

Idag tänker jag ägna dagen åt bara sånt jag tycker om. Skall bli en massa pusslande (har börjat på ett 1000bitars tidigare i veckan), ska laga mat (lammstek, nami), gosa med mina älsklingar, gå ut på en promenad om vädret håller i sig (sol och snö), mot kvällen tända en massa ljus... Helt enkelt ha en superbra lördag!:)

Nu håller jag på med en annan sak jag tycker om; läsa olika bloggar och se på fina bilder!

Hemma

Nu är jag hemma efter läkaren. Är helt slut, så har bäddat ner mig i sängen en stund. Tobias kommer hem om cirka en kvart, så passligt att vila tills dess!:)

Hemma

Nu är jag hemma efter läkaren. Är helt slut, så har bäddat ner mig i sängen en stund. Tobias kommer hem om cirka en kvart, så passligt att vila tills dess!:)

Dagens planer

Idag blir det kortare dag på jobbet, så skall försöka få lite mera gjort hemma istället.

Praktik 9-14.15
Läkare 14.30-15
Städa övre våningen
Laga en stor kastrull chili con carn
Reda upp rena byket
Byta lakan i sängen
ELDA!


PartyLite

Igår var jag på mitt första PartyLite-party. Fanns nog mycket fint, men lite väl dyrt för en studerandes plånbok. Blev lite olika doftljus i alla fall. Fanns så många intressanta dofter:) Nu har jag i alla fall shoppat klart för januari, för igår fick jag också de saker jag beställt från Dermosil, så nu är kontot snart tomt...

Eller ja, slut på shoppandet är det kanske inte riktigt, eftersom vi skll och se på två fåtöljer till vardagsrummet idag. En man säljer 2st för 60€ (orginalpris 100€/st) och eftersom vår soffa har sett sina bättre dagar så borde vi byta ut den. Är bara lite kritiskt då fåtöljerna är vita, så hoppas de ser fräscha ut...

Duktig Saga

Känner mig fortfarande duktig efter gårdagen. Genast då jag kom hem från jobbet (halv 6 tiden) böt jag kläder och så satte jag igång med städningen igen en gång.

Städade vidare alla lådor i sovrummet, så nu är det klart! Då jag städade vårt skrivbord hittade jag en hög med Tobias papper, så skulle sätta in dem i hans låda, men det var omöjligt. Hittade en inklädd skoask dit jag flyttade över alla sladdar, telefoner och andra elektronikprylar som fanns i hans låda. Bland dem fanns vår kamerasladd... Som jag har sökt efter den, hade till och med tänkt beställa en ny igår när jag hade städat klart! Tur att jag inte hann.

Efter städandet tog jag fram strykjärnet, strykbrädet och våra två korgar med lakan. På datorn satte jag Notting Hill och spela och så strök jag i lite över 1h. Nu är sovrummet redigt, lakanen strukna och kameran laddad. Skööönt:)

Snö

Nu ligger snön på marken. Vet inte om jag tycker det är bra eller dåligt. Är ingen vinter-människa, men nog blir det ju ljusare med lite snö. Promenerade idag till praktiken, så en vintrig promenad blir det i alla fall i år:)

Städ-dag

Idag har varit en lite konstig dag hemma hos oss, tiden har gått snabbt men ändå långsamt...

I alla fall har vi fått städat en del här hemma. Började med att sätta på en maskin med byke innan vi åt morgonmål. När jag ätit klart förde jag ut våra täcken, filtar och lakanet för att vädra dem i några timmar. Så var det dags att hänga upp första maskinen byke och sätta på nästa. Nu är båda våra bykkorgar tomma. Skööönt!

Vi har också hunnit påbörja Projekt: Rensa. Eftersom vi inte har möjlighet att förvara så mycket saker måste vi börja tömma bort sådana saker som vi inte behöver. Blir flera högar: slänga, ge bort, insamlingar och loppis. Det här kommer att vara ett långtidsprojekt, men idag har vi i alla fall fått en början!

Imorgon är vi båda lediga hela dagen, så förhoppningsvis får vi en hel del gjort då och sen ännu på söndagen.

Igår

Igår började morgonen med att jag smög ut ur rummet där vi sovit för att hjälpa Tobias mamma med att duka fram morgonmålet. När allt var klart gick vi alla ner för att vecka Tobias med sång, frukost på sängen, skumvin och presenter. Sedan blev det morgonmål för oss alla.

Efter morgonmålet plockade vi ihop våra saker och så gick vi alla ner för att se på havet och på Tobias mammas sambos segelbåt. Efter det satte vi oss i bilen och for iväg till Hangö. Vi promenerade runt lite och åt lunch där innan det var dags för mig och Tobias att köra hem.

Här hemma hann vi bara till butiken innan Tobias pappa med familj kom för att gratulera. Efter te och tiramisu med dem bäddade vi ner oss i sängen och såg på Bones och sedan sova vi en lååång natt ( natten innan sov vi båda dåligt pga. att det var så mycket varmare hos Tobias mamma än vad vi är vana med...)

Imorgon fyller min Älskling

Jepp, imorgon skall dagen ägnas åt att fira min Älskling. Jag kommer till och med vara ledig från praktiken (mini-jullov), så största delen av dagen skall jag bara vara tillsammans med han!

Ikväll kommer vi att fara till Tobias mamma genast då jag slutar och blir där över natten. Tobias äldre bror med sambo kommer också att vara där, så Tobias kommer att väckas av sång och frukost på sängen, samt en massa paket:) Gissa om han ser fram emot det?

Imorgon har jag också planer på att träffa en kompis för kaffe (te för min del) och en massa prat. Vi måste passa på då båda är lediga samtidigt! Vi har inte träffats ordentligt sen november, så finns en hel del att diskutera!


Mysig gårdag

Vi hade det jättekul och mysigt igår hos min kompis. Satt i deras kök och åt karelska piroger, morotskaka och drack te, nami:) Blev en massa prat om nu, då och senare. Är alltid lika roligt att träffa personer man kännt länge, det finns så många gemensamma minnen!

Veckans måste

Den här veckan MÅSTE jag ta mig i kragen och åka iväg och köpa ny laddare och usb kabel till vår kamera! Vi har inte hittat den på nästan ett halvt år, så kameran har bara blivit liggande. De senaste dagarna har jag många gånger velat ta foton, men när det inte går...

Nåja, på torsdagen tänker jag ta mig till Gigantti och förhoppningsvis hitta en ny!

Glögg träff i januari

De senaste åren har jag och två kompisar träffats i december för glögg, godis och skvaller. I år hade vi inte möjlighet att träffas innan juk, så idag skall vi träffas istället. Tidigare har vi träffats his mig, men i år träffas vi hos min kompis som jag n'stan bodde hos under lågstadietiden. Skall bli så roligt att få träffas igen, känns som en evighet sen sist!

Kakka-dag

Idag är ingen toppen dag för mig.

Vaknade redan 4 inatt och har inte kunnat somna sedan dess. Sedan så blev jag stel i hela kroppen av att ligga vaken så länge. Nu har magen ännu till börjat värka på något konstigt sätt...

Nåja, verkar vara en lugn dag idag, så skall snart ta en promenad på stan och se efter present åt Tobias som fyller år på torsdagen. Har nada idéer, så skall gå en runda, kanske något fastnar!

Program för årets första dag

Hittills idag har vi tagit det lugnt. Tobias ligger bredvid mig och sover ännu och själv har jag bara varit upp och äta morgonmål och satt på en maskin med byke. Nu har jag bäddat ner mig igen och tagit datorn med mig. Tänker tillbringa en stund ännu med att läsa bloggar innan jag verkligen börjar dagen.

Annars har jag tänkt ordna lite bland mina kläder och försöka samla ihop några kassar med kläder att föra till insamling. Mina lådor är alla överfulla och stor del av kläderna använder jag ju inte, så kanske någon annan har nytta av dem? Skall också se om jag hittar något annat vi inte behöver och samla ihop det i en låda och föra till ett loppis som stöder olika hjälpverksamheter. Skulle vara skönt att ha lite mindre att spara på här hemma!

Någon gång under eftermiddagen skall vi också gå iväg till en kompis på besök och sedan söka bilen från Tobias pappa. Blir en lugn promenad och så får vi njuta av den lilla snö som föll igår!

Utöver det här tror jag att vi kommer att ta det lugnt idag. Kanske ser vi en James Bond ikväll, men jag skall försöka ta mig tidigt i säng, min dygnsrytm börjar gå mot det sämre (sena kvällar och mornar....)






Bild från november, hoppas på att vädret håller i sig så får vi en lika fin promenad som då. Sol och härligt!


Vårt nyårsfirande

Igår firade vi sista dagen av 2011 hemma hos Tobias pappa. Vi började med att dricka lite te och prata medan pappans fru med barn var och se på fyrverkerier till en grannstad. Sedan blev det fullt kaos då pojkarna kom hem:) Yngre pojken är 7år och har en massa energi. Innan maten hann han visa oss sin nya bilbana, sin djungel, sina byggklossar och sina glaskulor. Så blev det nyårsmat bestående av räkor till förrätt (inte min favorit, men åt två små:P) och sedan knackkorv och potatissallad, tradition.

Efter maten skulle vi titta på familjens raketer och så gick vi ut och lekte med "sprakastickor". Efter det sattes det eld i brasan och medan vi väntade på glöd byggde vi torn och hus av träklossarna. Fick ihop ett torn som var lika högt som jag, men för att klara det var jag nog tvungen att ge lite stöd för de sista 30cm.

Efter byggandet hade brasan nästan gått ner till glöd, så efter en stunds busande stöpte vi nyårslyckor. Hoppas på att de har klarat natten och förmiddagen utan att bli förstörda, för vi lämnade kvar våra över natten.

När klockan började närma sig halv tolv klädde vi på oss och gick ner till stranden för att se på och skjuta raketer. Fanns många fina raketer! Efter det gick jag och Tobias hem för att sova.

RSS 2.0