Tillbaka till matbudget

Senaste tiden har våra matkostnader rusat iväg i en dålig riktning.  Vi har inte planerat vad vi skall äta och vad som skall handlas, vilket har lett till att jag har sprungit i butiken var och varannan dag och gjort onödiga inköp... Vi har också lyxat till det lite för ofta.

Nu skall vi gå tillbaka till vår planerade matbudget:50€/vecka. Det här klarade vi oss på tidigare, morgonmål, lunch, middag och mellanmål åt mig och morgonmål lunch/middag och mellanmål åt Tobias. 50 lappen skall också räcka till katternas mat och allt annat som vi handlar i matbutiken (wc-papper, duschkrämer mm).

Det här har, som sagt, tidigare fungerat utmärkt, så vi skall nog klara det igen! Genom att på söndagen göra en matlista för veckan och sen åka iväg och handla det som behöv sparar man många pengar. Ibland måste man ju räkna med att färskvaror måste fyllas på i slutet av veckan, men det handlar oftast bara om några euro.

För att sporra oss ännu lite mera tänker jag söka fram en "överlopps-burk". Varje söndag töms de pengar som finns kvar från veckan dit och dessa pengar kan sen användas till vardagslyx, pizza, glass mm.

Kommentarer
Postat av: SARA'S HEMLIGHETER

ha en bra lördag!

2012-01-21 @ 08:10:25
URL: http://sarashemligheter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0