Starta eget?

Har i många år redan varit intresserad av att starta eget företag. Problemet har bara varit att jag inte har haft någon egentlig idé vad jag skulle starta för typ av företag. Nu, i och med mina studier, har jag fått mera kunskap om företagande och det har bara gjort mig ännu mera intresserad av att få starta och bygga upp något eget.

Har haft många olika idéer gällande vad jag skulle kunna göra, men inget har ännu känts helt 100% bra. Tur så har jag ännu studier kvar, så har ännu länge på mig att fundera fram och tillbaka. På samma gång så skulle det säkert passa jättebra att starta företaget medan jag studerar, eftersom jag ju har mycket mera ledigt nu än om jag skulle arbeta.

Får hoppas på att jag kommer på någon superidé under vintern/våren, så att jag sakta kan börja planera under sommaren och så dra igång till hösten. Har en 8 veckors period som innehåller en massa marknadsföring, bland annat att göra reklambroschyr, designa logo och skapa visitkort. Det skulle passa bra att utnyttja skoltiden till att göra allt sådant!:)

Drömmen skulle ju vara att kunna leva helt på mitt egna företag och gärna jobba hemifrån. Men samtidigt är det ju säkrare att ha ett arbete utanför hemmet och sedan ha ett företag på sidan om. Tror dock att ett eget företag tar så mycket tid och krafter att det kan bli tungt att klara av att arbeta heltid samtidigt som jag startar upp något eget...

Vad tror ni? Studier + starta eget eller arbete + starta eget

Babydrömmar och höstpromenader

Har hela skoldagen (3h) pratat med min enda jämnåriga klasskompis om barn, graviditet och längtan efter att få barn. Vi är båda helt fast i tanken på att få barn snart, båda vill bara få skolan färdig först... Älskar att ha någon att prata om sådant med, känns på något sätt som om det är mera verkligt när man får prata om allt gällande barn och graviditet. Vi är båda också helt beroende av olika graviditets- och babybloggar, så att prata och läsa gör i alla fall att våra skoldagar går snabbt!:)

Vi har haft helt otroligt fint väder hela dagen idag, så genast när jag kom hem från skolan böt jag lite kläder och så gick jag och Tobias ut på en 45minuters promenad i höstsolen. Nu, efter en ordentlig middag, känns det otroligt skönt i kroppen och jag känner mig såå avslappnad. Flera dagar med sånt här väder, så att jag kommer ut mera!

Dagens planer

  • Träffa min "chef" för praktiken i feb-mars
  • Till praktikplatsen för dec-jan, för att få alla uppgifter som skolan behöver
  • Till biblioteket och läsa olika tidningar (allt i hemmet, allt om mat mm.)
  • Lunch 12 tiden
  • Skola 12.45-16
  • Fixa mat
  • Ut på en promenad (måste bli effektivare med att röra på mig!)

Ny vecka

Började den nya veckan med att äta ett rejält morgonmål tillsammans med min älskling. Det blev igen gröt bestående av havregryn, havrekli och linfrön, till det äppelsylt, nami. Till tog jag också en smörgås och en kopp te. Nu är magen mätt och jag känner mig redo för en ny vecka.


Höststädningen nästan klar

Vi passade på att utnyttja att sommartiden tog slut idag. Vaknade redan halv 7 och efter ett rejält morgonmål bestående ac havregrynsgröt, äggsmörgås, blåbärspaj och persimon drog vi på oss arbetskläderna och gick ut.

Började med att samla ihop allt som skulle till komposten. Vi har ingen kompost här på gården, utan använder de vi har på kolonilotten till allt skräp. Sedan tömde vi krukor och sortera allt som skall stå ute över vintern in längs med väggen. Vi har inget förråd, så det är endast grillen, utebordet+stolarna som får flytta in i mammas förråd i vinter.

Sedan bar det iväg till kolonilotten för att tömma krukorna på komposten, ta bort markduken från vår pumpa/squach/tomatkulle och vända jorden lite här och där som vi inte ännu hunnit.

Så kom vi tillbaka hem och tömde bilen, tog fram dammsugen och putsade upp bilen inför vintern. Så nu är jag supernöjd, nästan allt från min veckosluts-lista är avklarat och klockan är ännu inte ens 1!!:)




(Bild från google.com)


Veckoslutets planering

Medan jag åt passade jag på att planera veckoslutet lite. Eftersom jag är ledig mindre än vanligt just denna vecka (och nästa lika så) måste jag passa på att planera lite, så att allting blir gjort. Tur så är vi i alla fall 2, så allting blir gjort i dubbel fart!


Lördag

  • Jobb 9-14
  • Ut med sängkläderna på vädring
  • Tvätta lite kläder
  • Städa&dammsuga
  • Lugn hemmakväll

Söndag

  • Städa ute på gården
  • Höststädning på kolonilotten
  • Baka bröd
  • Drömma om vårt framtida hus:)
Den här planeringen är ju ganska slapp, så förhoppningsvis hinner vi göra allting på min lista!

Lugnt

Jag var beredd på en jättestressig dag idag, men det har faktiskt varit relativt lugnt här. Har redan hunnit vattna allting mellan kunderna, så nu har jag det ganska lugnt resten av dagen.

Passar på att ära ett litet mellanmål nu, medan butiken är tom. Har märkt att jag mår som bäst om jag äter med 2½-3 timmars mellanrum. Då hålls humöret och energin på en jämn nivå och jag äter mig inte övermätt när jag äntligen får mat. Åt morgonmålet före 8, så nu har jag precis ätit mellanmål och 1 tiden blir det lunch innan det är dags att stänga butiken och plocka ihop allt.

Föresten, om ni funderar med mina tider, så bor jag i Finalnd, alltså är klockan 11 nu!

Oj då

Blev visst ett litet hopp med oskrivna dagar...

Nåja, kort  om va jag har gjort. På söndagen var vi iväg och titta på julgran. Jepp, vi är tidiga, men hellre såhär än som för två år sedan: halv meter snö och snöyra...
Veckan som gått har jag suttit i skolan mest hela tiden. Har varit långa dagar, men trots det känns det som om veckan gått snabbt. Igår och idag hoppas jag in i en blombutik, så har fått träna lite mera på binderi mm.

Nu tillbaka till jobbet, har en hel del krukväxter att vattna! Hörs kanske igen när jag äter lunch:)

Julinspiration

Då jag var till biblioteket senast lånade jag några böcker om julmat, julpynt mm.

Senare på kväll tände jag en massa ljus i köket och satte mig med böckerna i famnen och drömde mig bort till julen. Vi kommer att fira en lite annorlunda jul, nämligen helt ensamma. Ja, i alla fall julafton blir ensam, sedan blir det väl att åka omkring till släktingar på juldagen och annandagen.

Nåja, tillbaka till mina böcker så ville jag bara säga att jag älskade Anna & Fanny Bergenströms Vinterns goda ting. Den innehåller lätta och goda (ja, det återstår ju att se) recept, tips på olika pynt, tips för julblommorna och jättefina bilder.




Krans från Vinterns goda ting
(bild lånad från google.com)


Stryka, stryka, stryka

Idag igen började jag morgonen klockan 6, då min älskling skulle stiga upp.

Då han hade kört iväg till jobbet lade jag mig på kökssoffan och såg på lite 2½ men. Klockan 9 blev jag sedan lite mera effektiv!

Började med att diska bort allt på diskbänken. Sedan satte jag igång en brasa och plockade ihop byket i bastun. Så tillbaka till köket för att skrubba katternas matplats(15min för att få 20x50cm rent). Sedan började jag stryka.

Det var klockan 10.20. Nu har jag precis tagit ut strykjärnets stäpsel från väggen och satt mig på soffan en stund. Framför mig på bordet finns stora högar med lakan som skall på plats. Nåja, jag vet att jag inte måste stryka före nyåret i alla fall:)

Budgetmat?

Har utmanat mig själv att göra billigare mat, för att på så sätt ha möjlighet att spara mera pengar. Tidigare har vi satt ungefär 250-350€ på mat per månad. Nu är mitt mål att klara mig med 120-140€ per månad.

Har nu en budget på 50€ för 17-31.10, just nu återstår det 22€. Som tur finns det en hel del material i både frys och skåp, så nog skall det här gå bra:) Blir storkok med billiga ingredienser och så måste jag komma på kreativa sätt att utnyttja alla rester.

Har någon bra tips på superbillig mat?

Höstlov

Igår och idag har jag höstlov, känns mycket lyxigt!

Har tagit det lugnt, läst, varit ute lite och annat smått och gott. Igår gick jag ut redan klockan 8, så det hade precis blivit ljust. Var mysigt att gå omkring i egen takt och se på fina färger i naturen. Passade samtidigt på att samla ihop lite material till en krans till vår dörr. Blev en mosskrans med lite nypon, lärkkottar och bastrosetter. Tyrvärr är sladden till kameran försvunnen, så min plan att sätta upp ett foto misslyckades.

Passade också på att ta ett storkok med kål. Blav både kåldolmar och kållåda (kålpudding?), så nu är det bara att värma maten under de närmaste dagarna.

Livet hemma hos oss...

... handlar kort och gott om livet hemma hos oss.

"Oss" är jag själv, Saga, min sambo, Tobias, och våra två katter, Maja och My. I alla fall tror vi att de båda är katter, Maja har vi dock ibland misstänkt att är besläktad med en ekorre.

Här tänker jag skriva om allt möjligt som händer hemma hos oss och som vi gör ute i stora världen. Bland annat kommer jag att skriva om matlagning och bakning, odling, pyssel... Ja. lite av allt möjligt som hör vår vardag till.

RSS 2.0