Ledig:)

Så otroligt skönt med en ledig dag efter veckans arbete! Jobbade normala 8timmars dagar måndag-onsdag, så var köpet på torsdagförmiddag, sen jobb till 6 och fredagen jobb 8.30-18.30 för att hinna få allting klart till gårdagens öppningskaffe. Igår jobbade jag 8-14.30 och efter det orkade jag inte med något. Såg mesta dels på the mentalist och gjorde vispgröt.

Idag är jag som sagt ledig och det behövs. Har sovit oroligt de två senaste nätterna. För mycket tankar som far runt i huvudet och så börjar det vara för varmt för att sova med mitt tjocka duntäcke. Vaknar många gånger under natten och däremellan är sömnen ytlig. Nåja, inget jag kan göra åt det just nu, förhoppningsvis blir sömnen bättre senast efter tisdagen när mesta delen är flyttat till nya huset.

Har precis packat största delen från hallen och nu tänker jag ta det lugnt tills butiken öppnar om 1½h. Måste köpa nya tossor och så behöver vi lite städsaker till morgondagens städning av nya huset. Vi kommer att vara många där, så städningen borde gå snabbt! Kanske vi till och med hinner föra en släpvagn saker dit under kvällen:)

Skall bli skönt att få bort lite möbler och lådor, just nu är hela huset så överfullt med saker!

Vi=Husägare

Nu är alla papper underskrivna och huset köpt! Allting blev klart igår, men gissa om morgonen var pirrig!?!

Nästan allt på övre våningen är packat och imorgon är det kortare dag på jobbet, så då börjar jag med nedre våningen. På söndagen är jag ledig, så då blir det en heldag med packning och fixning. På måndagen skall vi vara i nya huset klockan 5 och kolla lite saker med säljarna, sedan blir det städning! Många av våra släktingar kommer att dyka upp, så städningen borde gå snabbt. Hoppas på att hinna söka ett lass saker med min systers bil + släp under kvällen, så att vi börjar få lite tömt här. 1 maj är både jag och Tobias lediga, så då blir det att köra största delen av sakerna. Sen borde väl resten köras under helgen och så städar vi här. Blir spännande de närmaste veckorna!

Lådor, lådor. lådor överallt

Igår fick jag och Tobias äntligen energi att ta itu med packande igen. Blev 1½ effektiva timmar, så snart är största delen av övre våningen i lådor. Ikväll är planen att fortsätta och så städa hela huset i någolunda representabelt skick, eftersom vår hyresvärd troligtvis skulle visa huset till någon på onsdagen eller torsdagen.

På torsdagen blir det ju köp för vår del och fredag framåt blir det en massa packande! Allting som vi klarar oss utan i en vecka skall ner i lådor!

Solig dag

Idag har det varit en härlig dag att hålla på med utomhusarbete. Har varit soligt, nära på vindstilla och runt 10 grader. Jobbade på garden centret i 7½h (trevlig lön:D), så nu känner jag i kroppen igen. Blir en massa bärande just nu, då vi skall få alla saker på plats.
Imorgon är det lovat lätt regn hela dagen, så blir att hitta på arbeten under tak...

Eftertraktad

Idag hoppar jag in i en blombutik, då ägaren är på en kort resa. Redan nu har min chef hunnit ringa 3 gånger och funderat saker gällande garden centret, så efter jobbet blir det att ta mig hem och dra på lite andra kläder och iväg på jobb 2. Tydligen skall det komma någon kund och så skall det komma mera saker...

Nå, jag får i alla fall pengar!:)

Regn

Idag har det regnat precis hela dagen! Tur att vi ännu inte har öppnat garden centret, utan vi hade möjlighet att vara lediga idag. Skulle inte ha varit särskillt roligt med utearbete idag...

Idag har jag mest tagit det lugnt. Började morgonen med att baka morot-aprikosbröd till morgonmål. Sedan har vi packat lite, bakat en stor sats bulla till frysen och så tagit det lugnt. Har hunnit med många avsnitt av The Mentalist, är lite insnöad på den serien just nu. Imorgon blir det arbete och sedan kanske besök hos mamma och syster.

Varifrån kommer alla våra saker?

Eftersom jag vill kunna flytta så snabbt och smidigt som möjligt i början av maj, vill jag att så mycket som möjligt skall vara packat innan vi får nycklarna. Redan nu är ett hörn i övre våningen (1,5m x 1,5m) fyllt med lådor upp till nästan 1 meter. Det här märks dock inte någonstans i huset...

Hur kan vi ha samlat på oss så här mycket redan i denna ålder? Och hur kommer det inte att se ut om 10 år?!?

Nåja, imorgon har jag planer på att bara jobba halvdag, sedan kommer jag hem och skall packa och efter det skall det märkas någonstans!


Working 9 to 5

Nu skall jag plocka ihop det sista till jobbet och sedan föra Tobias lunch som han glömde. Blir en heldag ute i mulet, blåsigt väder, så kan tänka mig att jag kommer vara färdig för sängen då jag kommer hem!
Är nu inne på 10de arbetsdagen i rad ( 11e om jag räknar med att jag jobbade annanstans på påsklördagen). Blir ännu 3 dagar till, sedan är kanske lördagen ledig, om jag inte jobbar annanstans då också... Egentligen är man väl lite tokig som sätter varje dag på arbete, men när man behöver alla pengar man kan få så.
Har som plan att försöka få ihop 150-200€ mera i lön denna månad än vad jag ursprungligen räknade med och sätta dessa pengar på att köpa lite träd och buskar till gården i början av sommaren. Vill få en fruktträdgård så snabbt som möjligt!

2 veckor

Om ganska exakt 2 veckor kommer vi att ha nycklarna till vårt hus! Köpet görs nästa torsdag och så har nuvarande ägarna ännu 4 dagar på sig att flytta. Känns så långt borta, men ändå är det ju jättenära!

Igår



Garden Centret då jag kom till jobbet 9 på morgonen.
 


Garden Centret då jag for från jobbet 5 på kvällen.

8 timmar satt vi på att packa upp, beskära, sortera och placera ut växter igår. Idag blir det troligtvis 6 timmar arbete, så måste nog ta några timmar arbete under veckoslutet också, för att få allting på plats innan nästa vecka. Nästa vecka blir det att bygga en ny trappa, sätta tak på vårt växthus och så kommer det väl ännu några lådor växter att plocka på plats...


Trädgårdsplanering

Igår efter maten satt jag och Tobias ner oss i kökssoffan med kartan på tomten och lite foton för att börja planera vår kommande trädgård. Tycker vi fick fram en riktigt bra plan, men sedan hur bra den stämmer i verkligeheten är en annan sak. Svårt att se träds placeringar och liknande bara från foton...

I alla fall blir det en frukt och bärträdgård längs ena kanten, en terrass mitt på gården med murad grill och bakom det ett låd-trädgårdsland. Längst in i hörnet på tomten tänker vi oss en skog med de björkar som finns där och sedan lite rhododendron och andra fina buskar och mindre träd. I skogen skulle vi i framtiden kanske placera en lekstuga för kommande småttingar:)

Var skönt att i alla fall se att vi var lite på samma bana med hur vi vill ha gården! Nu gäller det bara att få lov av staden att ta ner 5-6 björkar, 1 tall och 1 liten lönn...

Back to the boxes

Nu är jag snart klar för en heldag med att packa upp växter från häckar. Sov 9 timmar inatt, så nu är jag i alla fall pigg. Däremot är kroppen lite öm, tydligen är den inte riktigt van vid att lyfta, bära och släpa på saker i många timmar...

Ikväll borde jag övergå till att packa ner saker i lådor här hemma. Om 18 dagar skall allting vara i lådor här hemma, så gäller att börja nu!

Jobba, jobba

På väg hem från konditionsgranskningen idag ringde min chef och funderade om jag kan vara på plats på arbetet 13.15, då det skulle dyka upp lite plantor, mull mm. Alltså 45minuter senare.

Så snabbt hem och slänga i sig lite mat, byta kläder och så iväg. Var på plats i tid, till och med 15 minuter för tidigt! Tur det egentligen, eftersom mullen kom redan 13.10... Nå, när mullbilen åkt iväg tog det inte så länge innan lastbilen med plantor kom, så då var det bara att visa vart allt skulle. En stund senare kom Linda, som jag jobbar med, och då började vi packa upp alla plantor. 6 av 20 häckar hann vi med, så riktigt bra! Hemma igen efter jobbet var jag 8, så nu skall jag koka lite gröt åt mig till kvällsmål och sedan sova. Kroppsarbete ute på våren i 7h tar verkligen på. Känns i kroppen och imorgon fortsätter allting!


Konditionsgranskning

Idag har jag varit på konditionsgranskning. Inte för min del då, utan för vårt blivande hus. Allting var ok enligt granskaren, så om 20 dagar har vi ett hus!

Största frågan som väcktes idag var badrummet... För tillfället är "badrummet" ett rum av råbetong i källaren. Vår plan var att riva bort golvet och ta oss neråt c.50cm och sedan bygga upp ett badrum från grunden. Nu kom det fram att dräneringen inte går tillräckligt djupt för denna plan, så vill vi genomföra den måste vi först sätta närmare 10.000€ på att förnya dräneringen och göra den djupare + instalera en pump för att få bort vattnet... Inte riktigt något som passar in i vår budget.
Granskarens råd var att försöka leva med badrummet som det är i ett år och fundera om vi verkligen vill ha det i källaren eller om vi skall göra en tillbyggnad. Eftersom det finns mycket byggrätt på tomten har vi redan funderat på att förstora vardagsrummet för att få rum med ett matsalsbord, bygga till ett sovrum i nedre våningen och då skulle där ju passa utmärkt med ett nytt badrum där!

Mycket att fundera på under den närmaste tiden!

Veckans planer

Tisdag Matinköp, göra inköp till jobbet, lunch med min Älskling, jobb.
Onsdag Konditionsgranskning på huset, jobb.
Torsdag Jobb, börja göra renoveringsbudgeten.
Fredag Jobb, kusin-kalas.
Lördag Börja packa, jobb?
Söndag Mysdag med min Älskling?

Påskfirandet över

Nu har vi firat påsk klart. På torsdagen jobbade jag, sedan kom Tobias en gammal klasskompis på besök, så blev vin och prat kvällen lång. På fredagen var jag hos mamma stora delar av dagen och så en sväng till famo och fafa på bulla. Lördagen gick igenom åt till arbete och hemmakväll. Både igår och idag har jag jobbat 9-13.30 och sedan bara snabbt duschat och farit ivägt till Tobias pappa på lunch. Igår träffade vi Tobias farfar och faster och idag Tobias äldre broder med flcikvän. kul att träffa hans sida av släkten lite imellan!

Påskfirandet över

Nu har vi firat påsk klart. På torsdagen jobbade jag, sedan kom Tobias en gammal klasskompis på besök, så blev vin och prat kvällen lång. På fredagen var jag hos mamma stora delar av dagen och så en sväng till famo och fafa på bulla. Lördagen gick igenom åt till arbete och hemmakväll. Både igår och idag har jag jobbat 9-13.30 och sedan bara snabbt duschat och farit ivägt till Tobias pappa på lunch. Igår träffade vi Tobias farfar och faster och idag Tobias äldre broder med flcikvän. kul att träffa hans sida av släkten lite imellan!

Praktiken över

Nu är min praktik över för denna gång. Fram till augusti står nu jobb på schemat, med start imorgon.

Fick en superfin skål som är specialgjord för banken. Den är i grått och orange, verkligen fin! Nu väntar jag bara på vårt nya hus så jag får hitta en plats åt den!

Aprils to-do

  • Packa Vill ha nästan allt packat vid köpet, så att det "bara" är att köra och bära sakerna sedan. Hoppas på att vara helt flyttad andra veckan i maj, så är det bara kvar att städa vårt nuvarande hus sedan.
  • Planera renoveringar Badrummet i nya huset måste totalrenoveras, så blir att göra upp en budget och börja ta reda på alla priser. Allt från rör och kakel till wc-stol! Vi vill också ändra värmesystem från olja till något annat, just nu står pellets högst upp på listan. Tamburen borde också göras om, trappan ner till källaren rivas och byggas upp på nytt och vindstrappan ytbehandlas på något sätt.
  • Hitta en bra firma att sköta renoveringen Får inte vara för dyr, men måste ändå vara en inhemsk som känner till alla otaliga bestämmelser gällande våtutrymmen.
  • Få klart praktiken Har ett arbete om marknadsundersökningar att skriva klart, sista veckans rapport och så hela periodens rapport som jag vill ha klara innan påsken. Tur så är periodens rapport nästan klar, veckorapporten behöver bara vara några rader och marknadsundersökningen började jag med igår.
  • Fira påsk Träffa släktingar, äta påsklunch, äta choklad och där emellan klämma in lite inhopparjobb(alla pengar är välkomna inför renoveringarna)
  • Börja jobba Genast efter påsken börjar jag jobba, så då blir det långa dagar ute, så gäller att hålla sig varm och äta ordentligt så att jag är till någon nytta med packandet på kvällarna.
  • Kalas Mina kusiner fyller, så dem skall vi fira. Tror jag passar på att värva arbets- och flytthjälp på samma gång.
  • Göra köpet Säljarna skall vara ute inom april, så i slutet av månaden skall köpet göras. Först måste vi ta ett samtal med banken. Är klart att vi får lån, så nu gäller det bara att få checken utskriven och koll på räntor, betalningsdagar mm.
  • Fixa detaljer Försäkringar, elavtal, sophanteringsavtal mm.

Jepp, april blir en mycket intressant månad med många nya saker som vi inte vet något om! Man lär så länge man lever:)


We're buying a house

Igår betalades handpengen för vårt kommande hus! Kontona är ganska tomma, men skönt känns det att veta att vi om mindre än en månad har vårt hus.

Idag skall sotaren på besök till huset för att kolla att pipan, rökkanalerna och spisen i övre våningen är i skick. Måste ju kunna elda i vinter!! Finns så mycket att tänka och fundera på just nu, så bloggen kommer tyvärr lite i andra hand.

RSS 2.0