Konditionsgranskning

Idag har jag varit på konditionsgranskning. Inte för min del då, utan för vårt blivande hus. Allting var ok enligt granskaren, så om 20 dagar har vi ett hus!

Största frågan som väcktes idag var badrummet... För tillfället är "badrummet" ett rum av råbetong i källaren. Vår plan var att riva bort golvet och ta oss neråt c.50cm och sedan bygga upp ett badrum från grunden. Nu kom det fram att dräneringen inte går tillräckligt djupt för denna plan, så vill vi genomföra den måste vi först sätta närmare 10.000€ på att förnya dräneringen och göra den djupare + instalera en pump för att få bort vattnet... Inte riktigt något som passar in i vår budget.
Granskarens råd var att försöka leva med badrummet som det är i ett år och fundera om vi verkligen vill ha det i källaren eller om vi skall göra en tillbyggnad. Eftersom det finns mycket byggrätt på tomten har vi redan funderat på att förstora vardagsrummet för att få rum med ett matsalsbord, bygga till ett sovrum i nedre våningen och då skulle där ju passa utmärkt med ett nytt badrum där!

Mycket att fundera på under den närmaste tiden!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0