12mars

Då menade en arbetskamrat att våren skulle komma. Hoppas så att det skulle stämma, för ojj vad jag längtar!

Dålig uppdatering

Har blivit dålig uppdatering på bloggen på senaste tiden. Eftersom jag mestadels sitter framför en dator på praktiken finns det annat jag hellre gör på kvällarna. Nu har jag i alla fall en data-kväll, eftersom jag för 1½h sedan fick reda på att en praktikrapport måste vara inlämnad innan imorgon för att bli godkäns:S Tur så hade jag största delen klar, bara lite på en sida kvar att skriva, så nu är det gjort och skickat iväg till min lärare. Hoppas allt går bra nu och det inte blir några problem...

Annars så är kvällens planer att koka svampsoppa åt Tobias. Jag tycker inte själv om svamp, men nog att plocka, så stackars Tobias får äta den. Nu plockade jag fram en påse kantareller och 2 påsar trattkantareller från frysen och ska snart kasta allt i en kastrull. Sen borde jag också fixa lite mat åt mig, det lade jag åt sedan när jag såg meddelandet om rapporten som måste skrivas. Annars blir det en lugn kväll, Tobias jobbar och eftersom han var så duktig och städade igår, så har jag inget jag måste göra:)

Filmkväll

Idag har jag tänkt titta på The Proposal. Har inte sett den, men hoppas på många skratt.

Imorgon är det dags för veckans sista arbetsdag, sen far jag till Tobias mamma och bor där med Tobias till söndagen. På söndagen har vi tänkt fara till stugan och bränna ris, kvistar och annat smått och gott!

Dålig natt

Natten har känts evighetslång...
Är fortfarande flunssig och duktiga jag glömde nässprayen på praktiken, så från 12-7 har jag vaknat många gånger per timme. Har försökt allt för att få luft genom näsan, men nej. Nu skall jag göra mig klar och ta mig iväg till praktiken och den väntande nässprayen. Ikväll FÅR jag inte glömma den, vill sova lite bättre!

Låtsas-singel

Tobias bor hos sin mamma fram till söndagen, eftersom mamman med sambo är iväg till England och deras hund behöver vaktas. Känns alltid lika konstigt att bo ensam under flera dagar i sträck. Är bortskämnd med att ha Tobias hos mig, eftersom vi i princip bott ihop sen vi blev tillsammans.

Nåja, min ensamma tid här hemma utnyttjar jag genom att inte göra någonting. Igår tittade jag på Big Bang Theory största delen av kvällen och ikväll är det NCIS tur. Har också tänkt ha lite spa för mig själv, koka en kopp gott te, sätta varmt vatten, något gottdoftande och havssalt i och riktigt blöta upp fötterna. Helt enkelt ta hand om mig själv och njuta:)

Kom nu snälla våren

Längtar så otroligt mycket till våren! Är trött på snö och det vi nu har, slask... Idag har det regnat stora delar av dagen, och efter allt snöfall under helgen är vägarna en enda sörja.

Hoppas verkligen på att våren kommer tidigt i år. Till påsken hoppas jag på sol och möjliget att fixa i orning terrassen och börja utomhussäsongen:)

De senaste veckorna

Har varit utan internet i 2 veckor, så här kommer en kort sammanfattning på vad som har hänt:

-Har börjat ny praktik. Gör nu 4v praktik på marknadsföringsavdelningen på en bank och sedan flyttar jag vidare i 4v till fastighetsförmedlingen. Trivs jättebra och har fått göra en massa intressant!

-Har varit flunssig, bihålorna värker och jag är trött. Hoppas på att det endera försvinner eller sen går över till ordentlig flunssa med feber.

-Har varit iväg på shopping i Ikea och shoppingcenter där nära. Hittade bland annat muffinsform och två sköna tröjor.

-Har firat mormor som fyllde 71 med kakor, ost och vin. Tillsammans med kusinerna har vi tittat på en massa foton från när vi var små.

-Har varit och hälsa på Tobias kusiner som alla fyra fyller år i februari-mars igår, blev mat och fastlagsbullar och fiolkonsert:)

Har nog hunnit med annat också, bland annat sy min filt nästan klar, vara på bio och ätit en god alla hjärtanss dag middag på restaurang.

Flunssa

Har varit lite flunssig i nästan 2 veckor, så börjar bli ganska trött på det.. Tobias blev flunssig på lördagen och har nu feber, varför kan jag inte ha samma tur? Det är jobbigt att gå omkring små-flunssig i flera veckor, skulle mycket hellre få ordentlig feber några dagar och sedan ha det över!

Nåja, nu har vi ätit en god middag och bäddat ner oss i sängen med varsin filt. Skall titta på White Collar och efter det blir det fastlagsbulle:)

Tillbaka imorgon

Har varit internet-lös i nästan 2 veckor, men nu har vi nytt. Imorgon blir det uppdatering på vad som hänt den senaste tiden. Nu skall jag se på Friends with money, sen soooova

Bastubad

Nu har vi precis slutat bada bastu. Tror nästan det är bland det bästa att göra en söndagkväll, som förberedelse inför den nya veckan. Efter bastun passade jag på att sätta en hårinpackning och klippa bort lite slitna toppar. Nu klarar sig håret en tid, vilket passar mig utmärkt eftersom jag har tänkt ha ett frissabesök som belöning om jag klarar mina viktmål för april. Måste hitta på belöningar för varje avklart mål:)

Nu har jag vår pastaform i ugnen, så om ungefär 10 minuter skall vi äta en sen middag. Efter det ska jag hitta på något roligt att göra en stund innan det är dags att bädda ner sig i sängen.

Idag är en viktig dag av många orsaker:

  1. Vi får en ny president
  2. Runebergsdagen
  3. Internationella kyssdagen.


Nu tänker jag fira två av dessa med min älskling. Skall koka en kanna te och duka fram varsin Runebergstårta åt oss och så skall Tobias få en stooor puss:)


10-17 september <3

Då reser jag, Tobias, mamma och syster iväg till Cypern! Längtar så mycket! Roligt med något att se fram emot i höst och så drar det bort en vecka skola för min del:) Blir en massa solande och simmande, hotellmorgonmål varje dag (morgonmål är absolut min favoritmåltid!), massage på hotellets spa och bara njuta.

Eftersom jag har planerat att ta tag i min vikt en längre tid nu så passar denna resa utmärkt. Nu har jag lite mera än ett halvt år på mig att få maten och motionen att fungera och gå ner i vikt. Sedan får jag njuta en vecka av vad jag åstadkommit. Blir att ta en ordentlig koll på maten och sedan komma på hur jag skall motivera mig själv till att börja röra på mig mera... Soffan och filmer lockar så mycket mera, i alla fall tills snön är borta och våren är här... Tips?

Tack mamma!

Då jag var hos mamma på torsdagen kom hon hem tidigare från jobbet, eftersom hon hade fått flunssa. Nu har hennes bobbor hoppat över till mig, så jag kommer att ta en riktigt lugn dag idag. Kände på mig att något var på gång redan igår på kvällen, jag frös och var trött, så somnade redan lite efter 8. Under natten har jag vaknat mycket, halsen har varit öm och näsan har varit täppt. Nu har jag i alla fall vaknat och Tobias var så snäll att han hämtade en stooor kopp te, en apelsin färdigt i bitar och echinaforce blandat med vatten till sängen åt mig. Efter att ha ätit och druckit känner jag mig lite bättre!

Nu tänker jag snoka bland alla fina bloggar en stund innan jag plockar fram ylletröja, halsduk och yllesockor och tar mig upp ur sängen. Blir att bomba kroppen med vitaminer, god mat, te, värme och senare ikväll en bastu! Imorgon skall jag vara pigg igen!

Chokladbollar

Vi har precis ätit lunch bestående av spagetti och maletköttsås. Efter maten fick jag ett enormt söt/chokladsug, så nu står det en tallrik med chokladbollar i kylskåpet. Om en kvart har de fått stå tillräckligt länge, så då skall jag njuta:)

Föresten, köpte 400g maletkött till våra tortillas igår. Det är den normala mängden som vi alltid äter till 8 bröd. Igår gjorde jag lite annorlunda genom att koka 2dl röda linser och riva 2 morötter som jag sedan blandade med köttet. Passade super i tortillas och över hälften blev kvar. Idag blandade jag resten av kött-morot-linsblandningen med en burk tomater och så åt vi det till pasta. Blev till och med så mycket att det nu står en ugnsform i köket med spagetti, köttsås och paprika. På det river jag lite ost imorgon och så får det bli spagettilåda till middag imorgonkväll. Tänk vad billig mat det blir när man gör lite annorlunda än normalt!

Vad ska jag göra idag?

Idag har jag ingen aning om vad jag / vi skall hitta på. Disken är fixad, en maskin med kläder är klar att hänga upp om en timme, huset är redigt... Kanske vi bara tar en slappisdag idag? Syr lite, ser på nån film, går ut en sväng och tar det lugnt. Tror det får bli så!

Tidig middag

Det blev en tidig middag idag, eftersom vi båda var hungriga. Nu ligger Tobias på sängen och skall ta sig en lite tupplur, hoppas på att han är ett piggare sällskap när han vaknar:) Själv sitter jag i soffan med mina lappar som skall bli en filt. Nu är filten snart 10x16 lappar, alltså 1mx1,6m. Funderar på att göra filten ännu en lapp bredare och sedan skall det bli en svart kant runt hela filten. Då skulle den bli ungefär 115cmx165cm, vilket jag tycker är ganska passligt för en filt!

48,80euro

Det blev summan av denna veckas matinköp. När jag snabbt räknade ihop vad vi har i kyl och frys räknar jag med att vi klarar oss till torsdag nästa vecka utan att behöva ta oss till butiken. Köpte en stor bit lax för 4,50€, så där finns det middag för 3 dagar, 400g maletkött räcker till tortillas ikväll och en lunch imorgon, älgen räcker till 3-4 måltider och så har vi lite smått och gott i frysen ännu. Nästa vecka kommer att bli billig tror jag:)

Hemma igen

Nu är jag tillbaka hemma efter ett dygns borta-varande. Har precis satt eld i brasan, tänt några ljus och nu väntar jag bara på att värmen skall börja sprida sig:) Om ungefär en timme kommer Tobias hem och sedan skall vi fira veckoslut!

Ikväll blir det tortilla till middag, nami. Längtade efter det redan förra veckan, men då blev det inte av, men nu har ajg handlat hem allting som behövs. Resten av veckoslutet kommer vi att äta älg. Hade lén bit på över 1kg i mammas frys, så skall göra en stor gryta och sen på söndagen tror jag det blir biffar med klyftpotatis och nån god sås.

Hos mamma

Nu sitter jag hemma hos mamma och tittar på Bones. Om 1½h skall jag vara i saltrummet, ska bli intressant att se om det märks nån skillnad på huden efter besöket:)

Saltrum

Fick i julkapp ett presentkort på tre behandlingar i saltrum, så idag skall jag på första behandlingen och imorgon på den andra. Saltrum är bra för andningsvägarna och huden, så förhoppningsvis tycker min hud om det. Eftersom behandlingen sker i grannstaden kommer jag att sova hos mamma inatt och vara lite hundvakt imorgon på morgonen innan jag skall iväg på min behandling.

Ít´s cold inside

Jepp, nu har vi verkligen vinter här hemma hos oss... I övre våningen har vi 11,5grader och i nedre 14. Hoppas på att kylan snart släpper, eftersom det inte hjälper att elda och försöka värma när det är så här kallt ute! Tur att vi fick duntäckena, så på nätterna har vi det riktigt skönt när det är svalt inrunt oss och varmt under täcket:)


Vad duktig jag är:)

Idag har jag varit riktigt duktig om jag får säga det själv! Började morgonen med att bädda in mig i dubbla duntäcken och såg på Magnus Betnérs "Inget är heligt". Sedan tog jag mig upp och plockade ner torrt byk, samt hängde upp byket Tobias hade satt på imorse innan han for. För att underlätta för honom plockade jag redan igår två korgar med byke, så att det bara var att lassa in.

Sedan fixade jag en ordentlig smörgås med stekt ägg, meetwurst och tomat och drack en stor kopp te till frukost. Sedan diskade jag undan allting på diskbänken och så påbörjade jag brödbaket. Hade en skål med mandlar och russin kvar från julen, en annan med blandade nötter, en tredje med torkade frukter och så en påse med lite torkade tranbär. Allt det hällde jag i en skål tillsammans med linfrön och vatten och så fick det stå och svälla i en halvtimme innan jag blandade i vete- och havrekli och havregryn. Sedan hällde jag i jäst, rågmjöl, vetemjöl och lite olivolja. Nu har vi fina semlor till morgonmål de närmaste dagarna:)

Sedan har jag hunnit hänga upp 2 till maskiner, dammsuga övre våningen, söka fram mattor till övre våningen, damma och dammsuga fårskinner (f*n vad det samlar smuts!) och lite annat smått och gott. Nu är min To-Do lista för idag avklarad, så nu tänker jag lägga mig med en bok en stund tror jag:)

Små gullegryn

Igår tillbringade jag morgonen till städning här hemma, torkade dörrar mm i nedre våningen. Halv 1 tiden packade jag på mig en massa kläder och gick och hälsade på en f.d. arbetskamrat och hennes små barn. Flickan på snart 10 månader hade lärt sig gå, så det var mycket sådant. Sedan byggde jag och pojken, 3år, med Duplo och busade runt:) På sidan om lekandet blev det en massa prat och så dukade hon fram chokladglass med en massa tillbehör, så vi åt alla en stooor portion!

RSS 2.0