Choko-chilikaka
Har just bakat en kaka med Zimbabwe Bird i sig. Smeten var i alla fall god, så har stora förhoppningar!
Botten
4 ägg
4dl socker
4msk cacao
1tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
1½ Zimbabwe Bird (eller annan liten, stark chili)
100g smält smör
5dl vetemjöl
½dl mjölk
Vispa ihop ägg, socker, cacao vaniljsocker, bakpulver och chili. Blanda i smöret, mjölet och sist mjölken. Häll i smord och bröad springform och grädda c. 35min i mitten av ugnen i 200grader.
Glasyr
100g mörk choklad
2msk mjölk
c. 1dl florsocker
½ chili
Smält chokladen och blanda sedan i resten av ingredienserna.
Låt kakan svalna innan du brer på glasyren. Servera gärna med bär och grädde eller glass.
Botten
4 ägg
4dl socker
4msk cacao
1tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
1½ Zimbabwe Bird (eller annan liten, stark chili)
100g smält smör
5dl vetemjöl
½dl mjölk
Vispa ihop ägg, socker, cacao vaniljsocker, bakpulver och chili. Blanda i smöret, mjölet och sist mjölken. Häll i smord och bröad springform och grädda c. 35min i mitten av ugnen i 200grader.
Glasyr
100g mörk choklad
2msk mjölk
c. 1dl florsocker
½ chili
Smält chokladen och blanda sedan i resten av ingredienserna.
Låt kakan svalna innan du brer på glasyren. Servera gärna med bär och grädde eller glass.
Kommentarer
Trackback